<< zpět


SSSR - PMN-2
Plášť miny PMN-2 je vyroben z vstřikovaného plastu. Obecně je barva listově zelená, ale občas se lze setkat s hnědými příklady. Horní část miny má černou pryžovou přítlačnou desku ve tvaru X. Náplň je výbušnina na bázi RDX / TNT , která je velmi podobná kompozici B. Stejně jako u PMN-1 má PMN-2 neobvykle velkou výbušnou náplň ve srovnání s mnoha jinými protipěchotními nášlapnými minami.

Jeden významný rozdíl mezi PMN-1 a PMN-2 je ten, že PMN-2 (design z poloviny 70. let) obsahuje modernější zápalník s integrální přepážkou pod přítlačnou deskou. Díky tomuto a designu přítlačné desky ve tvaru X je PMN-2 mnohem odolnější vůči tradičním protiopatřením proti výbušným minám, které k odpálení min používají náhlý přetlak. Lze jej tedy považovat za důl odolný proti výbuchu . Naproti tomu PMN-1 (design z 50. let) může být těmito metodami úspěšně vyčištěn.

Zapalovač PMN-2 má zpoždění aktivace přibližně 60 sekund. Když otočíte odjišťovacím klíčem a vyjmete jej z miny, dojde k ustřižení odjišťovacího kolíku. To umožňuje nafouknutí vzduchových měchů uvnitř dolu pomocí tlačné pružiny, která zase zvedne „bezpečnostní“ tyč z dráhy skluzu a odblokuje její pohyb. Zpoždění aktivace u PMN-2 je výrazně kratší než u PMN-1. [2]

Výška: 53 mm
Průměr: 120 mm
Hmotnost hlavní náplně: 100 g TG-40 ( RDX / TNT )
Celková hmotnost: 420 g
Zapalovač: MD-9 (citlivý na bodnutí)


SSSR - PMN-2

SSSR - PMN-2

SSSR - PMN-2

 

 

TOPlist