<< zpět


Udavačský dopis ze Žatce
Velevážený pan Em. Moravec, min. školství a lidové osvěty v Protektorátě Čechy a Morava v Praze.

Trestní oznámení a hlášení! na:

Rodinu Václava, Boženu, Libuši, Květu Hodačových N. Sibřiňa 106
Paní Maríi Novotnou – Benešová, sestra paní Hodačové v Praze nejs -//- ?
Rodiny Zídková v Nové Sibině č. 169 pp. Újezd nad Lesy u Prahy
Rodina Městánkových, Nová Sibřina v Ladech -//-
Rodina Frant. Báťových, v Klánovicích u Prahy
Rodinu Aloise, Maríi, Věru Kopeckých Sahuzarganá v Praze, Na Královci č. 5 atd.
Rodinu Karla Kulvinita v Praze II., Jungmanová třída č. 24, atd.
Rodina Julie Mádlová – Kabátová v Praze Chuchle, atd.
Rodina Josef, Hana, Antonín, Zdeněk, Jiří, Hana ml. Ježkových, V Chlumci n/C. Bydžov, u Marie Ježková provdaná za Holande V Moravské Ostravě. –atd.

Slečna Jindra Sýkorová, přítel. Věry Kopecké manželky Jana Schwarze atd. maj. Domu 106, v Praze. A asi ještě přes sto osob ochranců židomilství do krve a mozku, což oznámím dodatečně při vyšetřování, a doložím různými doklady a průkazy, kteréžto mě byly dané k nedovolenému použití!

Pro zločiny: Schvalování – oslavování atentátu, Sabotáže, účasti na podniku nepřátelském Říši a Protektorátu, jakož i poskytování úkrytu pomoci osobě která je v rozporu s předpisy o přihlašování a není dosuť policejně přihlášen, neboť nemá vůbec řádného osobního průkazu od 25 října 1940, atd. V. Hodač, čet. strážmistr v.v. mimo jiného tvrdil a pronesl výroky několikráte jako: že za toho vrahu Hendricha bude prý ještě 7 000 poctivých Čechů popraveno Moravec prý je zrádce, a musí být popraven za jazyk na hřebí, atak. – Hodaňová rodina udržuje stálé styky se židy a i návštěvy! Prosím cestou milosti o milost pro rodinu pí. Růženy Soudné – Rybákové, bytem v N. Sibině č. 106 kterážto má býti vyslechnutá jako korunní svědectví v této trestní věci, atd. –Já osobně současně prosím, o poskytnutí 14 ti dnů volného pohybu v Praze a okolí, abych mohl svatou povinností všechny Benešovo zločince a dobrodruhy dodatečně oznámiti přesněji, neboť za celou 3 létové doby toho vím, co je prokázatelné. Chci míti čisté svědomí než-li budu zastřelen. Jsem nar. 3.8.91 přísl. Žatec, Sudety podpis nečitelný fašista


Udavačský dopis ze Žatce

 

 

TOPlist